Luftmadrass - Massor med luftmadrass

Pump till luftmadrass

Pump till luftmadrass

För att blåsa upp en stor luftmadrass som används som extrasäng behövs en pump. Det går att pumpa upp madrasserna med en hand- eller fotpump men de stora madrasserna innehåller över en kubikmeter luft vilket innebär att man kan få hålla på i 20 minuter. De är dock definitivt rekommenderat att använda en elektrisk pump om man ska pumpa upp de större luftmadrasserna som används som extrasängar.

Det finns några problem med dessa elpumpar så som att de kan väsnas en hel del då de är små och roterar med hög hastighet samt att de behöver närhet till ett eluttag. De flesta av pumparna kan man också driva via bilbatteriet och bilens 12-Voltsuttag.

Batteridriven pump

Det finns vissa pumpar som har ett inbyggt batteri och batteriladdare. Detta kan vara mycket smidigt om man ska campa en natt ute i skogen långt från eluttag. Ofta är självurladdningen ur dessa batterier ganska stor så räkna inte med att batteriet fortfarande är fullt när du tar fram luftmadrassen ur förrådet.

Integrerad pump

En del av de större uppblåsbara extrasängarna har en integrerad pump som man kopplar till vägguttaget eller som har ett inbyggt batteri. Det kan vid en första anblick verka väldigt smidigt med en inbyggd pump men när pumpen går sönder kan ni slänga luftmadrassen eller om luftmadrassen går sönder kan ni slänga pumpen. Det är ofta bättre att köpa en luftmadrass som är separerad från luftpumpen.Meny - Luftmadrass
Till förstasidan på www.luftmadrass.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeUtlandetBästaNyheter